M. Dzurinda: Kľúčovou prioritou bude udržať SR v elitnom klube

12.01.2012 Bratislava

Bratislava 12. januára (TASR) - Kľúčovou prioritou v nasledujúcom volebnom období bude udržať Slovensko v elitnom klube európskych krajín. Na dnešnej tlačovej besede po skončení programovej konferencie za účasti odbornej verejnosti to vyhlásil líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda s tým, že je našou povinnosťou, aby sa v SR v tomto klube nielen udržala, ale postupne sa blížila ku špici tohto klubu.

\"Cesta vedie cez zdravé verejné financie, pevnú jednotnú európsku menu, spravodlivý štát a inovácie,\" povedal Dzurinda po stretnutí s inteligenciou. Podľa jeho slov bola diskusia veľmi hustá, otvorená, konkrétna, neraz aj veľmi kritická, ale aj podnetná.

\"Nezaznamenal som hlas, ktorý by diametrálne s našim volebným programom nesúhlasil. Išlo skôr o dôrazy alebo akcenty na tú alebo onakú prioritu,\" vysvetlil. Medzi hosťami bolo vidieť politologičku Soňu Szomolányi, šéfa Úradu vlády SR Viktora Nižňanského, bývalého veľvyslanca SR v USA Rastislava Káčera či bankového analytika Vladimíra Vaňa.

O programe budú v SDKÚ-DS ešte diskutovať a upravovať ho. V nedeľu (15.1.) bude predložený na schválenie ústrednej rade v Modre.
 

Vyberte región